ArtSoft Firmar - poslovni program za vaše poslovanje

Poslovni računalniški program za vodenje podjetij.

DEMO verzija

Verzije

Program Firmar je na voljo za uporabo na operacijskem sistemu Windows.

Na voljo je tudi Firmar blagajna za Android, ki vam omogoča uporabo davčne blagajne na telefonu ali tabličnem računalniku.

Program za izdajo računov, vodenje blagajne, potne naloge in obračun potnih stroškov, evidenco prejetih računov, vodenje prometa na transakcijskem računu, spremljanje plačil, izdelavo plačilnih nalogov in vodenje zalog.

Več o tem

Uporaba

Firmar je mogoče uporabljati na več načinov - od poljubnega kombiniranja in povezovanja modulov, do povezovanja več programov Firmar v skupen sistem - omrežje.

Paketi / moduli

Ponudba vseh paketov in pregled vseh modulov.

Lastnosti

Kakšne so lastnosti programa Firmar?

 

Firmar - uporabniški priročnik

Navodila za uporabo programa Firmar so na voljo preko spleta (spodaj) ali v naslednjih formatih:

firmar-navodila.pdf PDF

firmar-navodila.doc Word

firmar-navodila.odt OpenOffice

Navodila lahko prikličete tudi v programu s tipko F1.


Kazalo

Fakturiranje / Fakturiranje - skupne značilnosti / Plačila

Okno Plačila lahko prikličete, če v pregledu računov in plačil izberete nek račun in kliknete na gumb Plačila. Okno Plačila dobite tudi, če pri sestavi računa kliknete na gumb Plačila. Tukaj dobite informacijo o načinu plačila (negotovinsko, gotovinsko,...). Če račun ni bil plačan v enkratnem znesku pa lahko vidite tudi delna plačila in skupni znesek plačil.

V primeru, da račun ni bil plačan preko bančnega naloga in ga torej ne morete zapreti preko menuja Banka, ga lahko zaprete v tem oknu z vnosom plačila. Vnesti morate:

Vrsta plačila - tukaj določite na kakšen način je bil račun plačan. Polje Vrsta plačila je avtomatsko, kar vam omogoča lažji vnos v primeru, da je vrsta plačila uporabljena za plačilo tega računa že v šifrantu Vrste plačil. V primeru, da uporabljene vrste plačila še ni v vašem šifrantu, jo najprej dodajte.

Datum - vnesite datum plačila.

Znesek - vnesite znesek plačila.

Ko ste vnesli vse podatke kliknite na gumb Dodaj ali pritisnite Enter. Izdani/prejeti račun ste tako zaprli v celoti ali delno. Če boste kasneje neko plačilo odstranili, bo račun ponovno označen kot neplačan ali delno plačan. Ko zaključite, kliknite na gumb Potrdi.

Gumb Zapri: kartica je dodatna možnost, ki v enem koraku zapre celoten račun, plačan s kartico.

Gumb Zapri: gotovina se uporablja v primeru plačila z gotovino. Po kliku se najprej odpre dodatno okno Vplačilo gotovine. Znesek za plačilo je znesek, ki delno ali v celoti zapira račun. Vplačano je znesek, koliko gotovine je dejansko vplačano v bankovcih in kovancih. Vračilo gotovine je razlika, ki se vrne stranki.